Dotyczy: Właściciel, Manager
Ustawienia opisane w tym poradniku mogą domyślnie zmieniać właściciel i manager.
Ustal dostęp i potwierdzanie
Otwórz „Ustawienia rezerwacji”. W sekcji „Dostęp do rezerwacji” wybierz „Wszyscy” albo „Wybrani klienci”. Przy ograniczeniu dostępu użyj „Kto może rezerwować”. W sekcji „Potwierdzanie” wybierz „Automatyczne” albo „Ręczne”. Rezerwacja oczekująca na ręczne potwierdzenie już zajmuje termin. „Czas na potwierdzenie” pozwala określić, kiedy niepotwierdzona wizyta zostanie anulowana.
Ustaw okno rezerwacji i odwoływanie
W sekcji „Okno rezerwacji” ustaw „Minimalne wyprzedzenie” i „Maksymalne wyprzedzenie”. W polu „Odwoływanie online” wybierz, do kiedy klient może sam odwołać wizytę, albo „Wyłączone”. Dodaj potrzebne wskazówki w polu „Ważne informacje” i wybierz „Zapisz”.

Poszczególne usługi mogą mieć własne okno odwoływania. Wyłączenie odwoływania online dla całego biznesu ma pierwszeństwo przed ustawieniem usługi. Przy kilku usługach w jednej rezerwacji obowiązuje najwcześniejszy termin graniczny odwołania.
Przygotuj zasady dla klienta
Otwórz osobną sekcję „Zasady rezerwacji i bezpieczeństwa”. Włącz zasady pasujące do Twojego biznesu i uzupełnij ich wartości. W sekcji „Własne zasady” wpisz każdy punkt w osobnej linii. Wybierz „Zapisz”. Jeśli nie dodasz żadnych zasad, sekcja nie pojawi się u klienta.
Zaktualizowano: 19 września 2026

